Doel

Zorgen zonder Zorgen is een online platform voor mantelzorgers. Het biedt zowel kennis als praktische tips en heeft als doel om relevante informatie voor mantelzorgers te stroomlijnen en zo simpelweg het leven iets aangenamer te maken. Er is immers al zoveel te regelen; medicijnen, ziekenhuisbezoek, het huishouden. Maar al te vaak loopt de druk op en kom je opeens voor nieuwe vraagstukken te staan. ‘Waar moet ik aan denken bij aanschaf van een scootmobiel?’, Wat als mij iets overkomt en ik tijdelijk niet voor de ander kan zorgen?’, ‘Wanneer vraag je eigenlijk een second opinion aan?’, stuk voor stuk vragen waar je eerder niet mee bezig was. Door gebruik te maken van elkaars kennis, kunde en ervaringen blijft er meer tijd over voor waar het écht om gaat bij mantelzorg, en misschien wel in het hele leven: Aandacht voor elkaar.

 

 

 

 

 

 


Even voorstellen...

Zorgen zonder Zorgen is in 2019 opgericht, door Erica Wubben. Nu haar beide ouders overleden zijn, realiseert ze zich meer en meer hoe intensief de periode geweest is en hoeveel voldoening ze tegelijkertijd uit die periode gehaald heeft. Een liefdevolle herinnering, gevormd uit de vele ziekenhuisbezoeken, uit het samen koken & eten, uit de mooie gesprekken en ‘gewoon’ het 8 uur journaal kijken. Natuurlijk wil je het liefste dat iedereen in goede gezondheid stokoud wordt. Maar op de gebeurtenissen zelf heb je geen invloed, wel op je reactie daarop.
Als je ouders op enig moment ernstig ziek worden, kun je maar beter zorgen dat je samen die onbekende weg zo goed mogelijk bewandelt. Nu overheerst tevredenheid en soms is er zelfs een sprankje trots gecombineerd met een wonderlijk gevoel van dankbaarheid. Dat gevoel, dat gun je werkelijk iedereen en is de drijfveer van Zorgen zonder Zorgen. 

Iedereen heeft zijn eigen manier van zorgen voor een ander en niemand kan je vertellen hoe je het moet doen. Wel valt te leren waar je invloed op hebt (en waar niet), welke keuzes je hebt, en hoe je tot keuzes kunt komen die bij jou passen. Zodat ook voor jou, als je later aan deze periode terugdenkt, de warmte en liefde overheersen.

Wie is Erica?

Hoi, Erica Wubben, aangenaam. Samen met Jan en onze kat Stitch woon ik in Zoetermeer. Wie ben ik? Verwondering is een woord dat goed bij me past. Ik kijk graag met verwondering om me heen. Naar de schoonheid van de natuur, naar het gedrag van mensen, naar mezelf en naar de wereld. Daarnaast ben ik oprecht in alles wat ik doe, ben ik gedreven en vind ik de combinatie van kennis en intuitie waanzinnig interessant.

 • Inspirerende voorbeelden: Jay Shetty, Barack Obama, Juriaan Galavazi
 • Guilty pleasure: Expeditie Robinson
 • Sport: F1 (kijken) en racefietsen (doen)
 • Zwak voor: Parmezaanse kaas
 • Bucketlist nr. 1: Orka’s in het wild zien. Wie weet…

Om inspiratie op te doen en mezelf te blijven ontwikkelen, bezoek ik regelmatig een workshop. Uiteenlopend van fietsonderhoud tot familieopstellingen, soms is het onverwacht fantastisch leuk (filosofie), soms weet je heel zeker dat je nóóit meer gaat (stembevrijding). 

Reageren?

Zie je een kans voor samenwerking? Of heb je een vraag, opmerking of suggestie? Altijd welkom!
Ik hoor graag van je, stuur even een bericht via onderstaand contactformulier. Liever mailen? Dat kan natuurlijk ook naar info@zorgenzonderzorgen.net

  Contact - to be continued

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, zie hiervoor de privacyverklaring en servicevoorwaarden van Google.


  Disclaimer

  De informatie zoals opgenomen op deze website is uitsluitend bestemd voor algemene informatiedoeleinden. Hoewel deze internetsite zorgvuldig tot stand is gekomen, is het mogelijk dat bepaalde informatie verouderd of niet meer correct is. De op de site aanwezige gegevens zijn bedoeld ter verstrekking van algemene informatie en zijn niet uitputtend bedoeld. De inhoud van deze site is primair gericht op Nederland. Daarnaast dienen de gegevens ook niet te worden opgevat als een vervanging van professioneel advies. Zorgen zonder zorgen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze internetsite.