Grip op je leven – in 7 stappen

Herken je dit?

 • Je tranen zitten hoog. Zodra iemand vraagt “hoe gaat het eigenlijk met jou?”, voel je de tranen opkomen. Je wilt het niet, maar kunt er ook niets tegen doen. Je spreekt jezelf vermanend toe dat het maar eens klaar moet zijn met die emotionele buien, alleen heb je geen idee hoe je dit kunt stoppen.
 • Je verlangt ontzettend naar een adempauze. Je weet dat het niet kan, maar oh stel je toch eens voor dat de wereld twee weken volledig stil zou staan. Achterstanden wegwerken, die berg klusjes doen, en heel misschien ook eens een paar dagen gewoon lummelen. Bijtanken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat er iets gebeurd met je naasten.
 • Je hoort vriendinnen kleurrijk vertellen over de komende vakantie en voelt een steek van jaloezie. Jij snakt meer dan wie ook naar rust, uitslapen en een cappuccino in het ochtendzonnetje. Toch durf jij een reis niet aan. Je zou het jezelf nooit vergeven als jij honderden kilometers verderop plezier hebt, terwijl je naaste je nodig heeft. Je blijft in de buurt.
 • Je voelt aan alles dat je lichamelijk ook over je grenzen gaat. Je hebt je baan, de vele ziekenhuisbezoeken, papiergeregel, anderhalf huishouden en niet te vergeten: een berg zorgen. Steeds vaker hoofdpijn en vage darmklachten, je eigen gezondheid gaat er aan onderdoor. Dat ís een serieus probleem, je weet alleen niet hoe je de cirkel moet doorbreken.
 • Je negeert knagende vragen als “Wat nu als er straks meer zorg nodig is?” en “Wat nu als ik ziek word, hoe moet het dan verder?”. Meestal ploppen dit soort vragen ’s avonds op, als je uitgeteld in bed ligt. Je piekert erover en houdt jezelf wakker. 

Ja, ik schrijf me in!

Top! Vul het contactformulier in via onderstaande knop.
Ik neem binnen 24 uur contact met je op voor de (gratis) korte intake, zodat we snel van start kunnen. 

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je weer eens gewoon een gesprek kunt voeren, zonder bang te hoeven zijn voor die opwellende tranen. Ook als iemand oprecht geïnteresseerd is in jou als mantelzorger.
 • Je energie is terug, de reserves zijn aangevuld en je hebt weer zin in de dag. Die lange takenlijst en berg met To-Do’s is eindelijk onder controle. Je hebt overzicht en kunt aan het einde van een dag tevreden zijn.
 • Stel je eens voor: Je hebt een ochtend geen wekker gezet en zit in je joggingbroek op een balkonnetje met een zonnetje op je gezicht. ’s Avonds stuur je een foto naar je ouders van je leuke dag en krijgt een vrolijk appje terug. Echte ontspanning, wat heb je het gemist.
 • De lichamelijke klachten verminderen. Veel minder hoofdpijn, geen rare stoelgang en je hebt ook geen massage meer nodig voor je stijve spieren. Wonderlijk, je voelt je lijf niet meer. En dat is precies zoals het hoort te zijn.
 • Je hebt vertrouwen in de toekomst. Waardoor je ’s avonds rustig in slaap valt en de volgende ochtend pas weer wakker wordt. Een goede nachtrust, dat is de nieuwe standaard.

Zet jezelf eens op je prioriteitenlijstje

Te mooi om waar te zijn?

Het is ook voor jou binnen handbereik als je kiest voor het traject “Grip op je leven – in 7 stappen

De investering voor dit traject is slechts € 497,-.
Het is mogelijk om in 4 termijnen van € 129,- te betalen.

Een traject bestaat uit 7 sessies van 1,5 uur waarin we samen aan de slag gaan.
Na elke sessie krijg je praktische handvatten en oefeningen mee, zodat je gestimuleerd wordt om je nieuwe inzichten daadwerkelijk in de praktijk te brengen.
De belangrijkste informatie krijg je als naslag mee naar huis.

Aan het einde van het traject:

 • Zijn de emoties beter onder controle. Je begrijpt beter waar ze vandaan komen en kunt ze veel sneller herkennen en zelfs bijsturen.
 • Heb je meer energie én hou je meer tijd over. Zo kun je weer eens iets leuks ondernemen met je naaste.
 • Maak jij je veel minder zorgen om de situatie van je naaste. Je hebt de acties ondernomen die nodig zijn. Als jij er even niet bent, kun je erop vertrouwen dat je dierbare in goede handen is.
 • Je voelt je veel fitter. Zonder al dat gepieker val je veel sneller in slaap, waardoor je overdag meer uitgerust bent en veel energieker bent.
 • Lig je nooit meer wakker van vragen die beginnen met “wat nu als …”. Omdat je een heel helder beeld hebt van de mogelijkheden, met een concreet plan waar je op terug kunt vallen.

Als bonus:

 • Je zult merken dat de onderlinge relaties versterken. Met je naaste en met de andere mensen die belangrijk voor je zijn. Relaties worden steviger, meer ontspannen en lichter.

Pas als je goed voor jezelf zorgt , kun je het beste van jezelf geven

FAQ's

Ja, dat is mogelijk. Elke maand heb ik een paar avonden gereserveerd voor coachingsgesprekken. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

De sessies zijn doorgaans in Het Coachhuis. Zie Contact voor de exacte gegevens. In overleg kan het zijn dat een sessie buiten plaats vindt. Coaching tijdens een wandeling geeft een andere dynamiek, die soms heel bevrijdend werkt. Uiteraard maken we deze keuze in overleg. Standaard is een sessie gewoon binnen.

Basisregel: Als je klachten hebt, blijf je thuis. Verder staat bij de ingang van het Coachhuis handgel, je desinfecteert je handen bij binnenkomst. In de gangen en algemene ruimtes is een mondkapje verplicht. In de coachingsruimte houden we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

In deze gekke Corona-tijd moeten we allemaal een beetje schipperen. Een sessie vervangen door een digitale sessie kan, onder voorwaarde dat we elkaar goed kunnen zien. Zoom is hier een prima middel voor.
De voorkeur is en blijft om samen in dezelfde ruimte te zijn. De kracht van de oefeningen is groter en bewezen meer effectief. Dus eenmalig een Zoom-sessie is een optie, de standaard is een reguliere één-op-één sessie.

In principe wel, al richt ik me vooral op de eerste kring betrokkenen. Op de mantelzorgers van iemand die ernstig ziek is. Als je ziek bent, neem je langzaam afscheid van je toekomst en de plannen die je nog had. Als naaste neem je afscheid van de plannen die je samen nog had. Het is een ander soort pijn, met dezelfde oorzaak. Natuurlijk help ik jullie beide graag, de meeste aandacht gaat in eerste instantie naar jou.

Een mantelzorgmakelaar helpt vooral praktisch, met het papierwerk, aanvragen en regelen van zorg. Als mantelzorgcoach richt ik me vooral op de mentale kant van mantelzorgen. Ik leer je o.a. om te gaan met de continue stress en de achtbaan aan emoties. Als jij goed voor jezelf zorgt, kun je het beste van jezelf geven.

Ja, ik schrijf me in!

Top! Vul het contactformulier in via onderstaande knop.
Ik neem binnen 24 uur contact met je op voor de (gratis) korte intake, zodat we snel van start kunnen.