Wil je op de hoogte blijven?

Testpagina

  • Social media, iconen en integratie instagram-feed.
  • Geneste secties, uitlijning meerdere blokken –> Ipad + mobiel?

Icoonbox

Geneste secties. Vb indeling met kolommen
Inhoud kolom 1

Icoon + tekst

Weinig tekst

Glasgow

Royal Exchange Old Bank, St Ann’s Square, Manchester M2 7PE, UK

Royal Exchange Old Bank, St Ann’s Square, Manchester M2 7PE, UK

Edinburgh

Royal Exchange Old Bank, St Ann’s Square, Manchester M2 7PE, UK

Afwijkend

Royal Exchange Old Bank, St Ann’s Square, Manchester M2 7PE, UK

Oxford

Royal Exchange Old Bank, St Ann’s Square, Manchester M2 7PE, UK

Kantoor

Zorgen zonder Zorgen is een online platform voor mantelzorgers. Het biedt zowel kennis als praktische tips en heeft als doel om relevante informatie voor mantelzorgers te stroomlijnen en zo simpelweg het leven iets aangenamer te maken. Er is immers al zoveel te regelen; medicijnen, ziekenhuisbezoek, het huishouden. Maar al te vaak loopt de druk op en kom je opeens voor nieuwe vraagstukken te staan. ‘Waar moet ik aan denken bij aanschaf van een scootmobiel?’, Wat als mij iets overkomt en ik tijdelijk niet voor de ander kan zorgen?’, ‘Wanneer vraag je eigenlijk een second opinion aan?’, stuk voor stuk vragen waar je eerder niet mee bezig was. Door gebruik te maken van elkaars kennis, kunde en ervaringen blijft er meer tijd over voor waar het écht om gaat bij mantelzorg, en misschien wel in het hele leven: Aandacht voor elkaar.

[  Effect van de verschillende soorten vragen op de hersenen. Verschillende emoties prikkelen verschillende hersengebieden. Welk stukje wil je activeren, waar lig je nadruk op? Zonder bagatelliseren, het zware of verdrietige deel is ook onderdeel van het leven en mag er ook zijn. Doel is niet de ellende omhoog halen, doel is begrijpen wie de ander is, welk verhaal er te vertellen is. 
Naast iemand staan, redder vs slachtoffer, vertrouwen laten groeien. Ook een negatief geladen herinnering kan geherprogrammeerd worden. Oprechte aandacht zorgt voor ontspanning, is zichtbaar in hersenen (!) –> nazoeken bewijs, toename hersenactiviteit in verstoorde gebieden.  ]

Stel je even voor dat jij degene bent die zorg nodig heeft. Je hebt klachten gekregen, bent bij allerlei artsen geweest voor onderzoek en opeens is daar de diagnose. Je bent ernstig ziek, moet nare behandelingen ondergaan en maakt je zorgen over de toekomst. De praktische hulp van kinderen en vrienden is natuurlijk fijn, en misschien ook werkelijk noodzakelijk omdat je het zelf niet kunt. Maar nadat de taken verdeeld zijn, jij ‘veilig’ bent en iedereen met een gerust hart weer naar huis is, begint de onrust. De onzekerheid steekt de kop op. Hoe zit je er volgend jaar bij? Van welke bijwerkingen krijg je straks last? Ga je dit overleven, en hoe ziet de toekomst er dan uit? Alles wat zo vanzelfsprekend leek en alle dromen en plannen moeten herzien worden. 

Meer lezen?